Hoe Werkt Een Geposeerde Studio Newborn Fotoshoot?

Een newborn fotoshoot van je eigen baby regel je bij mij al ruim voor de bevalling. Het is heel belangrijk om tijdens je zwangerschap drie maanden tot vier maanden voor de uitgerekende datum alvast een newborn studioshoot te reserveren. Stuur daarvoor een mailtje naar info@astridtimmers.nl of vul het contactformulier in. Dan neem ik daarna alvast contact met jullie op om de voorkeuren qua stijl en kleur te bespreken. De baby fotoshoot vindt vervolgens in mijn studio plaats tussen bij voorkeur tussen de acht en veertien dagen na de geboorte. Misschien vind je dat wat snel zo na de bevalling, maar je baby blijft niet lang een newborn. In sommige gevallen kan de fotoshoot ook nog bij drie of vier weken plaatsvinden. Je hebt dus weinig tijd en bij wijze van spreken maar één kans om een newborn shoot te laten doen. 

Er zijn al veel ouders met hun baby in mijn fotostudio geweest. In mijn studio ontvang ik namelijk elk jaar meer dan honderd baby’s om de mooiste foto’s te maken. Mijn ruime ervaring en manier van het maken van newborn foto’s stelt ouders dan ook gerust en neemt de drempel om relatief snel na de bevalling naar de studio te komen weg. Ik krijg vaak vragen hoe de fotoshoot in de studio dan in zijn werk gaat en wat er verwacht wordt. Daar vertel ik graag wat meer over, net als over waarom het zo belangrijk is om zo snel na de geboorte al foto’s te laten maken van je newborn baby.

Newborn fase 

Baby’s groeien echt heel erg snel en de newborn fase is zo voorbij. Daarom is het belangrijk om niet te lang na de bevalling te wachten, maar er zijn meer redenen. Het is tijdens de shoot voor sommige foto’s bijvoorbeeld belangrijk dat je baby slaapt. Een slapende baby is heel gemakkelijk in een bepaalde pose neer te leggen. Al wat oudere baby’s zijn sneller wakker en vanwege de veiligheid dan niet meer in een mandje of kratje te fotograferen. Dat is dan alleen nog mogelijk als je baby in een wrap wordt gewikkeld. Een wrap is de wikkeldoek die ik tijdens sommige poses van de fotoshoot gebruik. Er is nog een reden om niet te lang te wachten. In de newborn fase van ongeveer twee weken is de baby nog heel flexibel. Hierdoor is het in die periode nog mogelijk om de armpjes en beentjes in een bepaalde positie neer te leggen.

Vooraf 

De newborn shoot vindt snel na de bevalling plaats. Daarom spreek ik ook af dat je binnen 48 uur na de bevalling contact opneemt. Dan spreken wij met elkaar een datum af om op tijd te zijn met het maken van de fotoshoot van je kindje. De afspraak is in te plannen op dinsdag tot en met vrijdag en vindt altijd plaats om 9.30 uur in de ochtend. Dit tijdstip is belangrijk omdat baby’s overdag nu eenmaal gevoelig zijn voor prikkels. Later op de dag bestaat de kans dat baby’s wat onrustiger zijn en dan is het moeilijk om de beste foto’s te maken. In de ochtend heeft je kindje nog weinig prikkels gekregen. Daarom is dat het beste moment voor de studioshoot. 

Op de afgesproken ochtend ontvang ik jullie met een kopje koffie of thee en een koekje. In een ontspannen sfeer nemen wij samen door welke spulletjes gebruikt worden voor de shoot. Uiteraard is hierbij rekening gehouden met de wensen die jullie hebben doorgegeven. Bijvoorbeeld met betrekking tot dekentjes, mandjes en andere spulletjes. Hierna beginnen de voorbereidingen voor de baby fotoshoot. Je kleedt je baby uit en doet een newborn luiertje om die je van mij krijgt. Het luiertje heeft de maat 0 en is speciaal voor newborns. Dat ik dit luiertje geef, komt omdat deze heel klein is en zo niet opvalt in de wrap. De ideale situatie is dat je dan eerst nog even wat eten geeft in de studio. Een lekker vol buikje zorgt ervoor dat je baby snel in slaap valt en dat is weer het ideale moment om met de fotoshoot te beginnen. 

Tijdens de shoot 

Tijdens de newborn shoot kijken jullie op je gemak toe. Je hoeft mij niet te helpen om je baby in een bepaalde pose te leggen. Dat zorgt namelijk vaak voor onrust en rust is juist belangrijk om de mooiste foto’s van je kindje te maken. Een groot kussen met daarop meerdere kleden vormt de achtergrond. Afhankelijk van jullie wensen maak ik daarbij gebruik van een mandje, kratje of ander voorwerp om je baby in te leggen. Op dat moment heb ik wel even hulp nodig van een van de ouders om naast je baby te zitten en er een gestrekte arm of hand boven te houden. Dat zorgt voor een veilige situatie.

Is het de bedoeling dat jullie ook samen met de baby op de foto gaan? Deze foto’s maak ik pas aan het einde en het is dan prima als je baby wakker is. Voor deze foto’s heb ik verschillende kleuren achtergrond.

Een newborn fotoshoot loopt natuurlijk niet altijd zoals deze gepland is. Het komt wel eens voor dat een baby geen luiertje draagt en plast. Bijvoorbeeld op het kussen of in de handen van een van de ouders. Dat is geen probleem, maar vergt wel even wat extra tijd in verband met het opruimen. Daarom plan ik ook altijd anderhalf tot twee uur in voor het nemen van de shoot van pasgeborenen. Verloopt alles soepel dan kan het maar zo zijn dat binnen de gestelde tijd alles al klaar is. Als het toch wat anders verloopt of als je baby op momenten wat onrustig is, nemen wij er gewoon wat meer tijd voor en is de kans groot dat de shoot twee uur duurt. Het komt erop neer dat je baby het ritme en tijd bepaalt. Als alle foto’s zijn genomen, is het tijd om alles weer rustig in te pakken en gaan jullie met de baby naar huis. Ik hoop dat de shoot in de studio voor jullie een leuke tijd is geweest. Het belangrijkste is dat je er een prachtige herinnering van je pasgeboren baby aan overhoudt. 

Wat gebeurt er daarna? 

Na het bezoek aan de fotostudio zorg ik voor het uitwerken van de foto’s om deze helemaal perfect te krijgen. Bijvoorbeeld door een mooie kleurafwerking te realiseren. Of oneffenheden uit beeld te halen, zoals pluisjes die op het kleed te zien zijn of babyacne. Een moedervlekje dat bij je baby hoort, blijft uiteraard zichtbaar. Het past bij mijn stijl om mensen en ook newborn baby’s zo mooi mogelijk in beeld te brengen op en zo natuurlijk mogelijke wijze. Ik hoor vaak terug “wat ben ik blij dat ik toch op de foto ben gegaan met mijn baby”.

Na de fotoshoot maken we direct een afspraak over 3 weken voor de bestelsessie. Tijdens deze sessie zien jullie de foto’s voor de eerste keer. We gaan samen bekijken welk product voor jullie het beste past, dit kan een fotoalbum zijn of een mooie wanddecoratie. Ik spreek uit ervaring dat vaak de digitale foto’s op de computer terecht komen en door alle hectiek van de kraamperiode nooit een mooie plekje in jullie huis krijgen of dat er een mooi album van wordt gemaakt. Het is toch heerlijk dat ik alles voor jullie regel en jullie alleen maar hoeven af te wachten tot de producten binnen zijn. De foto’s zijn te waardevol en zo’n mooie herinnering dat deze een mooi plekje in jullie huis verdienen. Ik heb de mogelijkheid om een schilderij bij jullie virtueel aan de muur te hangen zodat jullie zien wat het effect is van deze foto aan de muur. Na het beslissen welk product jullie willen bestellen is er nog de gelegenheid om digitale foto’s te bestellen of diverse andere fotoproducten. 

Pin It on Pinterest

Share This