WERKWIJZE

Voor de fotoreportage

Bij de boeking van een fotoreportage ontvang je van mij de volledige informatie voor de desbetreffende fotoshoot. Hierin staan alle vragen en antwoorden over deze fotoshoot nader uitgeschreven.

Om nader kennis te maken kunnen jullie een vrijblijvende afspraak maken bij mij in de studio of via de telefoon. Telefonisch kan dit ook via skype.

Bij iedere fotoshoot ontvang ik graag vooraf jullie voorkeur of wens voor wat betreft de kleuren die jullie willen gebruiken. Je ontvangt van mij bij boeking een vragenlijst digitaal zodat ik al jullie wensen in een lijst toegestuurd krijg. Ik werk altijd toe naar een mooi product van de fotoshoot en daarbij vind ik het heel belangrijk om een eenduidig beeld af te geven. Vooral als jullie een mooi album willen bestellen is een duidelijke kleurlijn belangrijk.

Newborn fotoreportage

Voor de newborn fotoreportage hebben we vooraf al even contact met elkaar, dit kan telefonisch maar ook door middel van een afspraak in de studio. Zo leer je mij als persoon kennen en zie je ook meteen de studio waar de foto’s gemaakt gaan worden.

Voorafgaand aan de fotoreportage heb ik van jullie informatie gekregen welke kleuren jullie mooi vinden. Met deze kleurstelling en wensen ga ik voorafgaand aan de fotoshoot al de spulletjes klaarzetten. Wanneer jullie binnen komen staan de meeste spullen al klaar om de fotoshoot te beginnen. We nemen even kort door of alles wat ik heb klaargezet ook naar wens is. In het meest ideale geval gaan jullie dan de baby voeding geven en kan ik de rest klaar gaan zetten en koffie/thee gaan inschenken en kunnen we beginnen.

Jullie baby is natuurlijk het belangrijkste onderwerp tijdens de fotoshoot. Maar het is ook superleuk om als vader en moeder, en met eventuele grote broer(s)/zus(sen) met jullie baby op de foto te gaan. Ik adviseer dan ook altijd om dit te doen. In verband met de rust tijdens de fotoshoot, kunnen andere familieleden en belangstellenden niet bij de fotoshoot aanwezig zijn. 

Zwangerschap fotoreportage

Een zwangerschap fotoshoot is alleen mogelijk in combinatie met een newborn fotoshoot. Waar je de zwangerschap fotoshoot graag wil maken, in de studio of op een mooie locatie in Eindhoven (binnen 15 km vanaf de studio) is afhankelijk van jullie voorkeur. Beide fotoshoots zijn erg mooi als herinnering, maar de sfeer bij iedere fotoshoot is wel echt verschillend. Kijk vooraf eens in mijn portfolio om een beter beeld te krijgen wat jullie zelf mooi vinden.

De fotoshoot is bedoeld voor jullie als gezin. Dus ook je partner en eventuele kinderen gaan lekker mee op de foto. De fotoshoot is alleen bedoeld voor jullie gezin, dus eventuele andere familieleden of belangstellenden kunnen niet bij de fotoshoot aanwezig zijn.

 

Locatie

Bij een locatie fotoshoot kun je kiezen voor een fotoshoot binnen 15 km vanaf mijn studio  (5623 CB). Wanneer jullie een locatie buiten deze 15 km zone uitkiezen komen er reiskosten bij van €0,50 per km. Een locatie waar ik zelf regelmatig fotoshoots maak is het Oud Meer nabij Son en Breugel (Sonseweg). Een wat stoerdere locatie is bijvoorbeeld Strijp S in Eindhoven.

Jullie zorgen zelf voor de kleding. Ik adviseer om kleding uit te kiezen die neutraal van kleur is en zonder grote patronen en teksten. Je hoeft niet exact dezelfde kleur aan te hebben maar wel kleuren die goed met elkaar matchen (meer informatie ontvangen jullie in de informatiebrochure bij boeking van de fotoshoot).

Wanneer jullie iets voor de baby meenemen naar de fotoshoot kun je de fotoshoot net even wat persoonlijker maken. Denk hierbij aan een zwangerschapsketting, eerste slofjes, knuffel, etc.

 

Studio

Bij een studio fotoshoot kom je naar mijn studio in Eindhoven. Hier maak ik gebruik van diverse achtergronden. Favoriete kleuren bij een zwangerschap fotoshoot zijn zwart, wit of grijs. Ik heb in de studio geen kleding die we kunnen gebruiken voor de fotoshoot, enkel 2 witte doeken die ik gebruik om rond het lichaam heen te draaien. In de studio is een wit of zwart lingeriesetje aan te raden. Wat erg leuk is tijdens de fotoshoot is zeer dunne kleding waar je doorheen kunt kijken. Hiermee accentueer je je buik, en dat komt mooi uit op de foto. Ook jasjes of vesten zijn erg leuk voor de variatie. Wanneer je een vest aandoet kun je die bijvoorbeeld van je schouders af laten hangen.

Een persoonlijk detail is altijd prima om mee te nemen naar de studio. Items die vaak meegenomen worden zijn sokjes, slofjes, knuffel, etc.  

Baby fotoreportage

Een baby fotoshoot tot 5 jaar kan in de studio worden gedaan. Tot 9 maanden is dit sowieso aan te raden. Met kinderen ouder dan 9 maanden kan een fotoshoot ook op locatie worden gehouden. De fotoshoot voor een baby duurt maximaal 1 uur.

Voor de keuze van de kleding adviseer ik rustige kleuren zonder drukke prints of patronen. Meer informatie ontvang je bij het boeken van de fotoshoot.

 

Locatie

Bij een locatie fotoreportage kun je kiezen voor een fotoshoot binnen 15 km vanaf mijn studio  (5623 CB). Wanneer jullie een locatie buiten deze 15 km zone uitkiezen komen er reiskosten bij van €0,50 per km. Een locatie waar ik zelf regelmatig fotoshoots maak is het Oud Meer nabij Son en Breugel (Sonseweg) of een wat stoerdere locatie Strijp S in Eindhoven.

Studio 

In de studio maak kan ik gebruik van verschillende kleuren achtergronden. Tijdens de fotoshoot hang ik 1 kleur achtergrond op die we de hele fotoshoot gebruiken. Dit om een eenduidige fotoreeks te creëren en ook omdat het wisselen van achtergronden veel tijd in beslag neemt. 

In de studio heb ik een aantal houten speelgoed blokken die we kunnen gebruiken tijdens de fotoshoot. Deze zijn neutraal van kleur zodat het speelgoed niet storend is op de foto. Heb je zelf neutraal speelgoed neem deze dan gerust mee.  

Na de fotoreportage

Ongeveer 2-3 weken na de fotoshoot zet ik ca. 20-25 foto’s van de fotoshoot online zodat jullie deze thuis kunnen bekijken. Afhankelijk van hoeveel foto’s jullie graag willen bestellen kun je kiezen uit het fotopakket Geliefd, Gekoesterd en Bewonderd. Wanneer jullie graag een fotoproduct aan de muur willen dan kan ik jullie uitgekozen foto op maat in jullie woonkamer photoshoppen zodat jullie een idee krijgen welk formaat het beste bij jullie woonkamer past. 

 

Volg je mij ook al op social media? 

Astrid Timmers Fotografie 

Pisanostraat 55c (1e etage) | 5623 CB Eindhoven | Tel +31 6 – 52 62 89 18

KVK 53937074 | BTW 1421.26.147.B02 

info@astridtimmers.nl

Openingstijden:

Maandag: gesloten   |   Dinsdag tot en met vrijdag:  9.00-17.00 uur   |   Zaterdag: 9.00-14.00 uur

Uitsluitend op afspraak  | Parkeren is gratis mogelijk voor de deur

Omdat ik het belangrijk vind dat mensen in de praktijk leerervaring mogen opdoen heb ik me aangemeld als erkend leerbedrijf. Persoonlijk vind ik het ook super leuk om mijn ervaring te delen. Het is dus mogelijk dat er een stagiaire bij de fotoshoot aanwezig is.

Pin It on Pinterest

Share This