+31 6 52 62 89 18 info@astridtimmers.nl

   Tips

   17 april 2020

   Door Astrid Timmers

   Tips voor een familie fotoshoot

   Tips voor een familie fotoshoot

   We maken veel foto’s met ons mobieltje. Even een snelle foto van onze kinderen of een leuke selfie. Maar een famlie foto waar jullie allemaal op staan worden er maar weinig gemaakt. Voor jullie kinderen is het juist leuk om foto’s te hebben waar de ouders ook op staan, een herinnering voor later. Daarom is een professionele familie fotoshoot van jullie gezin op een mooie locatie in Eindhoven een echte aanrader. Jullie gaan samen met mij (fotograaf) een uurtje wandelen op een locatie naar keuze en gaan herinneringen voor jullie vastleggen. Geen statische foto’s (“lachen naar de camera foto’s”) maar foto’s met een emotionele waarde. Dus ECHTE foto’s die nu waardevol zijn voor jullie maar later zeker ook voor jullie kinderen als ze groot zijn.

   In de jaren dat ik nu fotografeer heb ik veel tips verzameld die jullie helpen bij de voorbereiding op een fotoshoot. Lees ze maar eens rustig door en als er vragen zijn hoor ik het graag.

   Tip 1. Ga op zoek naar een fotograaf die bij jullie past

   De ene fotograaf is de andere niet. Ik ben een fotograaf die van zo puur mogelijke beelden houdt. Ik wil graag dat jullie jezelf blijven. Ik fotografeer spontane momenten en geen statische beelden. Ik ga dus geen foto’s maken van de momenten “kijk eens naar de camera en lach eens!” Ik zoek een spontane lach en deze krijg ik op de foto door jullie opdrachten of vragen te stellen. Wil je graag meer informatie of een fotoshoot boeken neem contact met mij op.

   Tip 2. Kijk eerst eens rond

   Kijk eerst eens rond , en dan niet alleen op mijn website maar op meerdere fotografen websites. Zo kun je bekijken of mijn foto’s jullie aanspreken. Zo leer je mijn stijl te herkennen en kun je bepalen of ik de jusite fotograaf ben voor jullie. De portfolio op mijn website vind je hier.

   Tip 3. Blijf jezelf

   Een fotoshoot is een momentopname van jullie gezin. Ga je niet anders gedragen of anders kleden dan wat je normaal doet. Je mag natuurlijk wel allemaal leuke kleding aantrekken maar maak het niet te extreem. Blijf jezelf. Het is juist zo leuk om later te zien hoe jullie nu in het leven stonden.

   Tip 4. Waarom fotografeer je een gezin alleen op locatie?

   Fotograferen doe ik met hart en ziel. Ik hou van mensen en met name van kinderen. Kinderen zijn eerlijk en puur. Wanneer er foto’s gemaakt worden in de studio zijn kinderen vaak onder de indruk van alles om hun heen zoals de lampen, etc. Op een buitenlocatie zijn kinderen  veel meer op hun gemak, we gaan tenslotte wandelen en toevallig is daar ook een fotograaf aanwezig! Dat is ook zoals ik probeer foto’s te maken. Vaak ontstaan spontane momenten en soms zal ik spontane momenten creeëren. Het doel van een familieshoot is om een reeks foto’s te maken met beelden van jullie als gezin die waardevol zijn met echte emoties/reacties.

   Tip 5. Wat als het slecht weer is?

   Wat is slecht weer? Wanneer het hard waait, regent of erg koud is wordt de afspraak verplaatst. Bewolkt weer is voor mij zeker geen reden tot het verzetten van de afspraak. Bewolkt weer geeft vaak meer mogelijkheden dan een felle zon. 

   Tip 6. Welk moment van de dag is het mooiste?

   Dat is lastig te zeggen. Over het algemeen is het moment wanneer de zon hoog staat namelijk tussen 12 en 14 uur, beter om geen foto’s te maken of alleen in de schaduw. De zon is dan eigenlijk te fel en vormt harde schaduwen in de gezichten. Voor 12 uur en na 14 is het altijd mogelijk. Wat een super mooi moment is voor een fotoshoot is net na zonsopkomst of net voor zonsondergang. 

   Tip 7. Welke locaties zijn mogelijk?

   We gaan samen een wandeling maken van een uur op de afgesproken locatie. Eigenlijk is iedere locatie mogelijk, afhankelijk van jullie wensen. De locaties die mogelijk zijn in Eindhoven zijn bijvoorbeeld het Philips van Lenneppark, Philips de Jonghpark, Strijp-S,  Henri Dunantpark, etc.

   Tip 8. Hoe zorg je voor spontane foto’s?

   Om juist die spontane foto’s te krijgen adviseer ik jullie om zoveel mogelijk jullie zelf te blijven. Soms ontstaan er spontane situaties en als dat niet gebeurt zal ik jullie daarbij helpen door middel van opdrachten of vragen te stellen.

   Tip 9. Het hele gezin op de foto

   Wat maken we veel foto’s met ons mobieltje van onze kinderen. Super leuk natuurlijk maar voor de kinderen is het ook leuk om ook eens met hun ouders op de foto te gaan zodat zij later ook een herinnering van jullie hebben. Ik weet hoe dit gaat want ik sta zelf nagenoeg nooit op de foto maar mijn kinderen wel. Laat dus een waardevolle herinnering maken voor je kinderen. Bij iedere fotoshoot krijg je een fotoalbum zodat je later met zijn allen op de bank de foto’s kunt bekijken. 

   Tip 10. Wensen?

   Ik krijg soms speciale wensen of vragen zoals een huwelijksaanzoek of een verjaardagscadeau. Neem vooraf even contact met mij op zodat we kunnen overleggen wat mogelijk is. 

   Tip 11. Welke kleding?

   Kleding is beeldbepalend voor het resultaat van de foto. Mijn advies is om kleding onderling goed op elkaar af te stemmen kwa kleuren. De kleuren kunnen een kleurenpallet vormen zoals wit/blauw of groen/beige/spijkerstof etc. Uiteraard zijn er meerdere kleurencombinaties mogelijk maar bij twijfel kun je mij altijd om advies vragen. Nadat jullie geboekt hebben krijgen jullie van mij een brochure met daarin meer informatie over kleding.

   Tip 12. Kom op tijd

   Het lijkt misschien een open deur maar op tijd komen is erg belangrijk. Ik plan mijn dag in met meerdere fotoshoots of afspraken en deze zijn ook op een bepaalde tijd gepland. Wanneer jullie te laat zijn wordt de afspraak niet verzet maar kunnen jullie een nieuwe afspraak maken met de daarbij behorende kosten. Kom je te laat dan hebben we minder tijd om foto’s te maken en hebben jullie minder keuze mogelijkheden in de foto’s.

   Tip 13. Ga kinderen niet waarschuwen of pushen

   Bij een famlie fotoshoot zijn er kinderen aanwezig. Ik hoor vaak dat ouders hun kinderen gewaarschuwd hebben dat ze moeten luisteren. Ik snap dat jullie graag een fotoshoot hebben met een mooi resultaat maar het is voor kinderen vaak al erg spannend om een fotoshoot te doen en vooral als ze vooraf al gewaarschuwd zijn. Maar weet: ik heb heel veel ervaring met kinderen en de fotoshoot lukt altijd. Je mag ze wel iets beloven wat ze krijgen zodra ze goed hebben meegewerkt maar niet “als je dat doet….dan…..”. Hierdoor gaan jullie zelf wat relaxer de fotoshoot in maar zeker ook de kinderen. Ook tijdens de fotoshoot proberen we het gezellig te houden. We gaan tenslotte voor spontane momenten en dat kan alleen wanneer iedereen ontspannen is.

   Tip 14. Neem wat drinken en/of eten mee

   Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is het vaak best intensief om een uur te gaan wandelen. Neem dus iets te drinken of te eten mee zodat we even een paar minuten pauze kunnen houden. Wanneer kinderen dorst hebben zijn ze vaak niet zo vrolijk meer waardoor ze niet makkelijk meer mee willen werken.

   Tip 15. Reservekleding nodig?

   Ik adviseer bij kinderen een extra shirt/trui/broek/jurk mee te nemen zodat we deze kunnen wisselen wanneer ze knoeien of vallen.

   Tip 16. Foto’s maken toegestaan?

   Bij mij is het niet toegestaan om foto’s te maken tijdens de fotoshoot. Ik fotografeer voor mijn beroep en dit is mijn broodwinning. Ik investeer veel in mijn apparatuur en dat kost nu eenmaal geld. De fotoshoot is bedoeld om jullie een herinnering te geven en niet om zelf foto’s te maken. Zodra er foto’s gemaakt worden zal ik jullie daarom vragen om daarmee te stoppen.

   Tip 17. Plan geen afspraak na de fotoshoot

   Wanneer jullie op een bepaalde tijd ergens moeten zijn na de fotoshoot geeft dit een bepaalde stress tijdens de fotoshoot. Ik zal er geen last van hebben maar jullie wel en dat zie je terug in de foto’s.

   Tip 18. GENIET van de fotoshoot

   Misschien wel de allerbelangrijkste tip: geniet van de fotoshoot en geniet van elkaar. Dit is een momentje samen! Zet alles even opzij (ook in je hoofd) en ga samen herinneringen maken. Ik zorg wel voor de foto’s en een mooi album om in terug te kijken. 

   Volg je mij ook al op social media? 

   Astrid Timmers Fotografie 

   Pisanostraat 55c (1e etage) | 5623 CB Eindhoven | Tel +31 6 – 52 62 89 18

   KVK 53937074 | BTW 1421.26.147.B02 

   info@astridtimmers.nl

   Openingstijden:

   Maandag: gesloten   |   Dinsdag tot en met vrijdag:  9.00-17.00 uur   |   Zaterdag: 9.00-14.00 uur

   Uitsluitend op afspraak  | Parkeren is gratis mogelijk voor de deur

   Deze vind je misschien ook wel leuk…

   Newborn meisje met grijs als basiskleur

   Newborn meisje met grijs als basiskleur

   Dit lieve kleine meisje kwam naar de studio voor haar eerste fotoshoot. Iedere nieuwe baby die ik mag fotograferen voelt als een echt cadeautje. Ze deed het super goed dus we hebben veel verschillende foto's kunnen maken.  [dsm_image_hotspots...

   Newborn jongen

   Newborn jongen

   Dit kleine mannetje kwam samen met zijn grote broer naar de studio voor zijn eerste fotoshoot bij mij in de studio in Eindhoven. Wat een leuk stel zo samen. Van dit lieve gezin heb ik ook de zwangerschap fotoshoot mogen maken op locatie. Zo ontzettend leuk om dan na...

   Lief klein baby meisje met ienieminie teentjes

   Lief klein baby meisje met ienieminie teentjes

   Vandaag weer een super lief klein meisje op de foto mogen zetten. Ze heeft heerlijk geslapen maar zoals jullie wel kunnen zien was er ook een momentje dat ze toch een beetje honger had. Daarna ging dit lieve kleine baby meisje weer heerlijk slapen. Volg je mij ook al...

   Pin It on Pinterest

   Share This