+31 6 52 62 89 18 info@astridtimmers.nl

   Tips

   27 februari 2020

   Door Astrid Timmers

   Bewerking foto’s

   Fotobewerking

   Fotobewerking  newborn fotoshoot

   Fotograferen van een newborn baby’s is het allermooiste beroep van de hele wereld, al zeg ik het zelf. Ik doe het met heel mijn hart en het blijft het keer op keer weer een wonder als ik zo’n kleintje mag fotograferen.

   Na het fotograferen worden de foto’s allemaal op mijn kantoor op de computer gezet waarna het bewerkingsproces kan beginnen. Allereerst selecteer ik de mooiste foto’s uit de gemaakte foto’s en start ik met de bewerking van iedere foto afzonderlijk. Met deze selectie en bewerking ben ik vaak een paar een uur mee bezig. Vandaar dat het even duurt voordat de foto’s klaar zijn. Om jullie een indruk te geven wat ik bewerk wil ik jullie graag laten zien in een filmpje wat ik gemaakt heb. In dit filmpje zie je alleen de bewerking van het gezichtje die ik gedaan heb in Photoshop.

   Belangrijk: Ik verwijder overigens alleen de oneffenheden op de huid die NIET blijvend zijn, zo blijft de baby natuurlijk en ECHT!

   Wat bewerk ik in Photoshop?

   Velletjes

   Na de bevalling kan je baby gaan vervellen. Dit gebeurt vooral als je baby te laat geboren is. In de  baarmoeder drijft je baby in het vruchtwater. Om zijn huidje te beschermen wordt een grote hoeveelheid huidsmeer aangemaakt. Aan het eind van de zwangerschap neemt die productie van huidsmeer af. Bij veel baby’s is er dan nog zo weinig huidsmeer over, dat het vruchtwater inweekt op de babyhuid. De huid wordt hierdoor rimpelig. Als dit het geval is, laat het bovenste laagje van de huid los na de geboorte. Deze velletjes zijn uiteraard niet blijvend maar zie je wel heel goed op de foto. Deze velletjes poets ik grootendeels in photoshop weg omdat deze velletjes niet blijvend zijn.

   Pukkeltjes

   Je baby krijgt bij de geboorte hormonen van jou mee. Onder invloed van deze hormonen kan zich talg in de huid van je baby ophopen. De huid kan hierop reageren met kleine ontstekingen. Dit zijn de pukkeltjes die vooral zichtbaar worden op het gezicht en soms ook op de rest van zijn lichaam. Deze pukkeltjes lijken op jeugdpuistjes en zijn onschuldig maar niet blijvend, dus deze zal ik in photoshop verwijderen.

   Voorbeeldfoto voor bewerking en na bewerking

   Wil je graag zien hoe ik de huid van een newbornbaby bewerk? Kijk dan hier het filmpje van de bewerking.

   Volg je mij ook al op social media? 

   Astrid Timmers Fotografie 

   Pisanostraat 55c (1e etage) | 5623 CB Eindhoven | Tel +31 6 – 52 62 89 18

   KVK 53937074 | BTW 1421.26.147.B02 

   info@astridtimmers.nl

   Openingstijden:

   Maandag: gesloten   |   Dinsdag tot en met vrijdag:  9.00-17.00 uur   |   Zaterdag: 9.00-14.00 uur

   Uitsluitend op afspraak  | Parkeren is gratis mogelijk voor de deur

   Deze vind je misschien ook wel leuk…

   Newborn meisje met grijs als basiskleur

   Newborn meisje met grijs als basiskleur

   Dit lieve kleine meisje kwam naar de studio voor haar eerste fotoshoot. Iedere nieuwe baby die ik mag fotograferen voelt als een echt cadeautje. Ze deed het super goed dus we hebben veel verschillende foto's kunnen maken.  [dsm_image_hotspots...

   Newborn jongen

   Newborn jongen

   Dit kleine mannetje kwam samen met zijn grote broer naar de studio voor zijn eerste fotoshoot bij mij in de studio in Eindhoven. Wat een leuk stel zo samen. Van dit lieve gezin heb ik ook de zwangerschap fotoshoot mogen maken op locatie. Zo ontzettend leuk om dan na...

   Lief klein baby meisje met ienieminie teentjes

   Lief klein baby meisje met ienieminie teentjes

   Vandaag weer een super lief klein meisje op de foto mogen zetten. Ze heeft heerlijk geslapen maar zoals jullie wel kunnen zien was er ook een momentje dat ze toch een beetje honger had. Daarna ging dit lieve kleine baby meisje weer heerlijk slapen. Volg je mij ook al...

   Pin It on Pinterest

   Share This