+31 6 52 62 89 18 info@astridtimmers.nl

   Een newborn fotoshoot, hoe gaat dit in zijn werk?

   De mooiste momenten van je pasgeboren kindje wil je natuurlijk goed vastleggen. Herinneringen in je gedachte zijn leuk, maar door deze speciale momenten ook op foto vast te leggen heb je echt iets tastbaars en onvergetelijks!

   Door jouw newborn fotoshoot 3 á 4 maanden van te voren te plannen, ben jij ervan verzekerd dat de mooiste momenten van jouw pasgeborenen worden vastgelegd op de momenten die er toe doen! Bij Astrid Timmers Fotografie bespreken we ruim van te voren jouw voorkeuren qua stijl en setting. Zodoende kunnen we na jouw bevalling meteen onze studio inrichten zodat alles klaarstaat voor de newborn shoot.

   Bij voorkeur plannen we de afspraak voor een newborn fotoshoot tussen de 8 en 14 dagen na de bevalling. Jullie baby is dan nog echt “baby” en we kunnen dan alle mooie details vastleggen.

   Benieuwd naar de mogelijkheden of meteen een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of stuur een mailtje naar info@astridtimmers.nl.

   Fotostudio Eindhoven
   Newborn fotoshoot studio Eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   Newborn fotoshoot studio Eindhoven
   Newborn fotoshoot studio Eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   Newborn Astrid Timmers Fotografie Eindhoven
   Newborn Astrid Timmers Fotografie Eindhoven
   newborn fotoshoot
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   newborn fotoshoot eindhoven
   newborn fotoshoot eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   newborn fotoshoot eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   Newborn jongen - Eindhoven
   newborn shoot eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   Newborn fotoshoot Eindhoven
   newborn jongen
   newborn fotoshoot eindhoven

   Fotograferen binnen 2 weken na geboorte

   De newborn shoot vindt dus binnen 8 tot 14-21 dagen na de bevalling plaats. Na de geboorte plannen we de newborn fotoshoot. De afspraak is in te plannen op dinsdag tot en met vrijdag om 9.30 uur.

   Op de afgesproken tijd ontvang ik jullie met een kopje koffie of thee en een koekje. We nemen samen door welke spulletjes ik gepland had te gebruiken tijdens de fotoshoot. Dat doe ik naar aanleiding van jullie vooraf besproken voorkeuren. Denk hierbij aan de kleuren en eventueel een mandje. Zodra alles besproken is kleden jullie de baby uit en je krijgt een newborn luiertje van mij die je aan kunt doen. Het luiertje heeft de maat 0 en is speciaal voor newborns. Dat ik dit luiertje geef, komt omdat deze heel klein is en zo niet opvalt in de wrap. De meest ideale situatie is dat jullie de baby nog de voeding moeten geven. Een lekker vol buikje zorgt ervoor dat je baby snel in slaap valt en ik de fotoshoot kan beginnen.

   Na bevalling contact opnemen

   Baby’s groeien echt heel erg snel en de newborn “fase” is zo voorbij. Zodra een baby geboren wordt neemt het gewicht toe en verdwijnen juist die echte newborn details, zoals die kleine inie minie teentjes en vingertjes, haartjes over het hele lichaampje, etc. Daarom is het belangrijk om niet te lang na de bevalling te wachten, maar er zijn meer redenen.

   Het is tijdens de shoot voor sommige foto’s bijvoorbeeld belangrijk of prettig dat de baby slaapt. Een slapende baby is makkelijker in een bepaalde pose neer te leggen. De wat “oudere” baby’s zijn sneller wakker en daardoor blijven ze niet in een bepaalde houding liggen. Vanwege de veiligheid kunnen oudere baby’s ook niet zonder wrap (doek rondom de baby) in een mandje of iets dergelijks gelegd worden.

   De laatste reden om niet te lang te wachten: In de eerste weken na de geboorte is de baby nog heel flexibel doordat de botstructuur nog elastisch is (wat nodig is bij de bevalling). Hierdoor is het in die eerste weken mogelijk om de armpjes en beentjes in een bepaalde positie neer te leggen.

   In sommige gevallen kan de fotoshoot ook nog bij drie of vier weken plaatsvinden maar dat heeft met allerlei omstandigheden te maken, wil je weten welke? Neem dan even contact met mij op. Het is dus een korte periode waarop een newborn fotoshoot mogelijk is, zorg dus dat je op tijd bent met boeken.

   Fotograferen op een bean bag

   Een groot kussen met daarop meerdere kleden vormt de achtergrond. Wanneer je de foto’s op mijn website bekijkt zie je vaak baby’s liggen op bijvoorbeeld een bruine achtergrond. Deze foto is dan gemaakt op het kussen met een groot bruin kleed daaroverheen gespannen. Afhankelijk van jullie wensen maak ik ook een mandje, kratje of ander voorwerp gereed om daarin jullie baby in te fotograferen.

   Ouders mee op de foto?

   Is het de bedoeling dat jullie ook samen met de baby op de foto gaan? Het is jullie eigen keuze om op de foto te gaan. Ik adviseer altijd om een foto van jullie als gezin te maken. Als moeder voel je je vaak nog niet zo fotogeniek maar ik beloof je dat ik alleen mooie foto’s wil maken en er alles aan zal doen om ook jou als moeder te laten schitteren op de foto. Voor alle newborn foto’s met vader, moeder, en eventueel broertje of zusje maak ik gebruik van verschillende kleuren achtergronden zoals donderbruin, grijs, zwart en beige. Kijk maar eens op mijn website naar de voorbeelden.

   Lukt een newborn shoot altijd?

   Een newborn fotoshoot loopt natuurlijk niet altijd zoals deze gepland is. Het komt wel eens voor dat een baby geen luiertje draagt en plast. Bijvoorbeeld op het kussen of in de handen van een van de ouders. Dat is geen probleem, maar vergt wel even wat extra tijd in verband met het opruimen. Daarom plan ik ook altijd anderhalf tot twee uur in voor het nemen van de shoot van pasgeborenen. Verloopt alles soepel dan kan het maar zo zijn dat binnen de gestelde tijd alles al klaar is. Als het toch wat anders verloopt of als je baby op momenten wat onrustig is, nemen wij er gewoon wat meer tijd voor en is de kans groot dat de shoot twee uur duurt. Het komt erop neer dat je baby het ritme en tijd bepaalt. In al die jaren dat ik al newborn fotoshoots doe, heb ik pas 3 keer gehad dat het babytje echt niet wilde meewerken. In zo’n geval plan ik nog een extra fotoshoot op korte termijn.

   Heb je tips voor een geslaagde newborn fotoshoot?

   In de afgelopen jaren dat ik actief ben als een newborn fotograaf heb ik meerdere tips verzameld. In mijn blog kun je deze tips lezen.

   Na de fotoshoot

   Na de fotoshoot ga ik achter mijn computer de foto’s bewerken. Ik krijg soms de vraag: “waarom moeten de foto’s bewerkt worden?”. Dat komt omdat ik alle oneffenheden wegwerk die niet bij je baby horen. Er gaat veel tijd zitten in het photoshoppen tot een supermooi eindresultaat. Ik heb op deze website een filmpje staan zodat jullie kunnen zien wat ik bijvoorbeeld moet bewerken aan het babyhuidje (zie filmpje babyhuid bewerken). Ik zorg dat de foto’s geheel bewerkt worden en daarna zet ik de foto’s voor jullie op een online pagina zodat jullie ze kunnen uitkiezen. Na jullie bestelling ga ik aan de slag met het maken van een mooi album. De indeling laat ik jullie eerst even beoordelen en als deze akkoord is gaat hij in bestelling en kunnen jullie ongeveer 5 weken later het fotoboek komen ophalen in de fotostudio.

   Astrid Timmers

   Astrid Timmers fotografie

   Pisanostraat 55c (1e etage) 

    5623 CB Eindhoven 

   Tel +31 6 - 52 62 89 18

   info@astridtimmers.nl

   Maandag: gesloten   |   Dinsdag tot en met vrijdag:  14.00-18.00 uur   |   Zaterdag: 9.00-13.00 uur

   Uitsluitend op afspraak  | Parkeren is gratis mogelijk voor de deur

   Op alle fotoshoots zijn de ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing

   © ASTRID TIMMERS FOTOGRAFIE 2021 | All rights reserverd | KVK 53937074 | BTW NL001691231B40

   Pin It on Pinterest

   Share This