Verschillende fotoshoots

Nadat er een contactformulier is ingevuld neem ik contact met je op binnen 48 uur. We bespreken dan kort de desbetreffende fotoshoot of we maken een afspraak in de studio om nader kennis te maken. 

Wanneer je een definitieve boeking plaatst stuur ik een brochure toe van deze fotoshoot zodat jullie jezelf goed kunnen voorbereiden. In deze brochure staan tips of adviezen over bijvoorbeeld kleding. 

Afhankelijk van welke fotoshoot jullie willen boeken is de informatie op mijn website verder uitgewerkt. Lees hieronder meer over de desbetreffende fotoshoot. 

Zwangerschap fotoshoot

Waar je de zwangerschap fotoshoot graag wil maken, in de studio of op een mooie locatie in Eindhoven (binnen 15 km vanaf de studio) is afhankelijk van jullie voorkeur. Beide fotoshoots zijn erg mooi als herinnering, maar de sfeer bij iedere fotoshoot is wel echt verschillend. Kijk vooraf eens in mijn portfolio om een beter beeld te krijgen wat jullie zelf mooi vinden.

De fotoshoot is bedoeld voor jullie als gezin. Dus ook je partner en eventuele kinderen gaan lekker mee op de foto. De fotoshoot is alleen bedoeld voor jullie gezin, dus eventuele andere familieleden of belangstellenden kunnen niet bij de fotoshoot aanwezig zijn.

Op locatie

Bij een locatie fotoshoot kun je kiezen voor een fotoshoot binnen 15 km vanaf mijn studio  (5623 CB). Wanneer jullie een locatie buiten deze 15 km zone uitkiezen komen er reiskosten bij van €0,50 per km. Een locatie waar ik zelf regelmatig fotoshoots maak is het Oud Meer nabij Son en Breugel (Sonseweg). Een wat stoerdere locatie is bijvoorbeeld Strijp S in Eindhoven.

Jullie zorgen zelf voor de kleding. Mijn advies is om kleding uit te kiezen die neutraal van kleur is en zonder grote patronen en teksten. Je hoeft niet exact dezelfde kleur aan te hebben maar wel kleuren die goed met elkaar matchen (meer informatie ontvangen jullie in de informatiebrochure bij boeking van de fotoshoot).

Wanneer jullie iets voor de baby mee willen nemen naar de fotoshoot kun je de fotoshoot net even wat persoonlijker maken. Denk hierbij aan een zwangerschapsketting, eerste slofjes, knuffel, etc.

In de studio

Bij een studio fotoshoot kom je naar mijn studio in Eindhoven. Hier maak ik gebruik van diverse achtergronden. Favoriete kleuren bij een zwangerschap fotoshoot zijn zwart, wit of grijs. Ik heb in de studio geen kleding/jurken omdat ik de fotoshoot persoonlijk wil houden.Ik heb wel 2 doeken die ik gebruik om je lichaam deels in te pakken/onwikkelen. In de studio is een wit of zwart lingeriesetje aan te raden om mee te nemen. Wat erg leuk is tijdens de fotoshoot is zeer dunne kleding waar je doorheen kunt kijken. Hiermee accentueer je je buik, en dat komt mooi uit op de foto. Ook jasjes of vesten zijn erg leuk voor de variatie. Wanneer je een vest aandoet kun je die bijvoorbeeld van je schouders af laten hangen.

Een persoonlijk detail is altijd prima om mee te nemen naar de studio. Items die vaak meegenomen worden zijn sokjes, slofjes, knuffel, etc.

 

Lees meer…

Newborn fotoshoot

Bij een newbornshoot ontvang ik graag vooraf jullie voorkeuren of wensen voor wat betreft de kleuren en het gebruik van een eventueel mandje/bakje ja of nee. Bij boeking ontvangen jullie een digitale vragenlijst waarop ik jullie wensen vooraf al kan inventariseren. Ik werk graag toe naar een mooi product van de fotoshoot en daarbij vind ik het heel belangrijk om een eenduidig kleur/stijl beeld af te geven. In een fotoalbum is het namelijk erg mooi wanneer alle kleuren bij elkaar passen in het gehele album. Wil je graag een mooie wanddecoratie voor in huis bestellen kijk dan wat kwa kleur past bij jullie interieur en bespreek dit vooraf.

Een newborn fotoshoot wordt gemaakt binnen 8-14/21 dagen na de geboorte. Jullie nemen binnen 48 uur na de geboorte contact met mij op om een afspraak in te plannen.

Voorafgaand aan de fotoreportage heb ik van jullie informatie gekregen welke kleuren jullie mooi vinden. Met deze kleurstelling en wensen ga ik op de ochtend van de fotoshoot al de spulletjes klaarzetten. Bij binnenkomst bespreken we kort of alle spulletjes naar wens zijn. Daarna kleden we de baby uit tot aan het luiertje en gaan jullie (bij voorkeur) de baby eten geven. Zodra de baby klaar is met eten kan ik gaan beginnen met de fotoshoot en neem ik de baby van jullie over.

Bij de newborn fotoshoot is het heel gebruikelijk dat andere gezinsleden mee op de foto gaan zoals papa, mama of eventueel een broertje of zusje. Ik adviseer dan ook altijd om dit te doen, ook als je twijfelt.

In verband met de rust tijdens de fotoshoot, kunnen andere familieleden en of belangstellenden niet bij de fotoshoot aanwezig zijn. Hoe meer mensen in de studio hoe onrustiger het is voor de baby. Laat iedereen buiten het gezin thuis en geniet even samen van jullie gezin. Het is natuurlijk een fotoshoot maar het is ook een beleving!

Lees meer…

Baby/kleuter fotoshoot

Een baby of peuter fotoshoot tot 5 jaar kan in de studio worden gedaan of op locatie. Tot 9-12 maanden is het aan te raden om de fotoshoot in de studio te laten maken. De fotoshoot voor een baby duurt maximaal 1 uur.

Voor de keuze van de kleding adviseer ik rustige kleuren zonder drukke prints of patronen. Meer informatie ontvang je bij het boeken van de fotoshoot.

Op locatie

Bij een locatie fotoreportage kun je kiezen voor een fotoshoot binnen 15 km vanaf mijn studio  (5623 CB). Wanneer jullie een locatie buiten deze 15 km zone uitkiezen komen er reiskosten bij van €0,50 per km. Een locatie waar ik zelf regelmatig fotoshoots maak is het Oud Meer nabij Son en Breugel (Sonseweg) of een wat stoerdere locatie Strijp S in Eindhoven.

In de studio

In de studio maak kan ik gebruik van verschillende kleuren achtergronden. Tijdens de fotoshoot hangt er 1 kleur achtergrond (wisselen is niet mogelijk) die we gebruiken tijdens de gehele fotoshoot. Het kleurgebruik van 1 enkele achtergrond geeft een eenduidige fotoreeks wat mooier is in het fotoalbum. Het wisselen van achtergronden neemt te veel tijd in beslag.

In de studio heb ik een aantal houten speelgoed blokken die we kunnen gebruiken tijdens de fotoshoot. Heb je zelf neutraal speelgoed (geen fel gekleurd speelgoed) neem deze dan gerust mee.

Lees meer…

Familie fotoshoot

We zijn allemaal druk druk duk maar laten we niet vergeten wat het allerbelangrijkste is in dit leven, namelijk je gezin! Een fotoshoot waar jullie allemaal leuk en spontaan op staan is mijn doel bij een fotoshoot. Wil je graag spontane foto’s en niet die statische “kijk eens naar de lens” foto’s dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik fotografeer met behulp van kleine opdrachten om niet die statische foto’s te krijgen maar alleen spontane portretten. Wil je weten hoe ik dat doe? Vul het contactformulier in we gaan samen de bossen in voor een fotoshoot met beleving die je nooit meer zal vergeten en bekijken samen op de bank in het fotoalbum jullie mooie herinnering.

 

Lees meer…

Na de fotoshoot

 

Na de fotoshoot ga ik aan de slag met het selecteren van de foto’s en het bewerken. Ongeveer 2-3 weken na de fotoshoot zet  ik de mooiste foto’s voor jullie online en dit zijn er ca. 20-25 foto’s. Jullie kunnen dan thuis op de bank zeff de foto’s uitzoeken of als jullie dit prettig vinden kunnen jullie ook naar de studio komen om samen een selectie te maken. Afhankelijk van hoeveel foto’s jullie graag willen bestellen kun je kiezen uit het fotopakket Geliefd, Gekoesterd en Bewonderd.

Volg je mij ook al op social media? 

Astrid Timmers Fotografie 

Pisanostraat 55c (1e etage) | 5623 CB Eindhoven | Tel +31 6 - 52 62 89 18

KVK 53937074 | BTW NL001691231B40

info@astridtimmers.nl

Openingstijden:

Maandag: gesloten   |   Dinsdag tot en met vrijdag:  14.00-17.00 uur   |   Zaterdag: 9.00-14.00 uur

Uitsluitend op afspraak  | Parkeren is gratis mogelijk voor de deur

Omdat ik het belangrijk vind dat mensen in de praktijk leerervaring mogen opdoen heb ik me aangemeld als erkend leerbedrijf. Persoonlijk vind ik het ook super leuk om mijn ervaring te delen. Het is dus mogelijk dat er een stagiaire bij de fotoshoot aanwezig is.

Pin It on Pinterest

Share This